Vinařská oblast
Seřadit podle
Zobrazit
na stránku
Riesling Piesporter 2023
Vyrobeno z hroznů z vinic v Piesportu, které jsou až ze 70 % strmé. Svah je orientován na jih a spolu s vyzrálou jílovito-břidlicovou půdou vznikají vína s nenapodobitelnou plností a šťavnatostí.
Ručně sbírané hrozny jsou jemně lisovány a mošt fermentován vlastními kvasinkami vinice, a to jak v ocelových tancích, tak ve velkých dřevěných sudech. Po dlouhém a pomalém kvašení při nízkých teplotách se víno lahvuje osm měsíců po sklizni. Aby se co nejpřirozeněji zachoval jeho charakter, je s vínem během zrání zacházeno extrémně šetrně, s co nejmenšími zásahy.
Plné tělo, jemná vůně zralých broskví a chladného černého rybízu. V ústech zralá, ale hravá kyselinka dokonale ladí s jemnými aromaty exotického ovoce a černého rybízu. Břidlicová mineralita udržuje tento suchý Ryzlink rýnský svěží a povzbuzující.
I když je vína z Piesportu potěšením jako mladé, svěží víno, jsou známá tím, že po 2–3 letech zrání v lahvích rozvíjejí ještě opulentnější buket.
Toto víno podávané vychlazené na 10–12 °C je univerzálním doplňkem k lehčím pokrmům a po několika letech zrání se dobře hodí i k vydatnějším pokrmům.
508 Kč s DPH
Goldtröpfchen kabinet 2017/19
Vyrobeno z hroznů z vinic v Piesportu, které jsou až ze 70-ti% strmé. Svah je orientován na jih a v kombinaci s vyzrálou jílovito-břidlicovou půdou toto víno produkuje vína s nenapodobitelnou bohatostí a šťavnatostí.
Ručně sbírané hrozny jsou jemně lisovány a mošt fermentován v ocelových tancích za použití vlastních kvasinek vinice. Po pomalém kvašení za nízkých teplot víno zraje na jemných kalech až do lahvování v dubnu.
Plné tělo, jemná vůně zralých broskví a chladného černého rybízu. Na patře se kyselost prolíná s přirozenou sladkostí a odhaluje šťavnatost s jemnými vůněmi exotického ovoce a černého rybízu. Břidlicová mineralita udržuje tento Ryzlink svěží a povzbuzující.
I jako mladé, svěží víno jsou vína z Piesportu známá tím, že po 2–3 letech zrání v lahvích rozvíjejí ještě bujnější kytici. Svou sladkost mohou dále integrovat až deset let a i poté si zachovávají svou svěžest.
Podávané chlazené na 8–10 °C jsou skvělým samostatným potěšením nebo jako doplněk k aromatické exotické kuchyni; po několika letech zrání se dobře hodí i k pokrmům ze zvěřiny.
508 Kč s DPH
PIESPORTER RÉSERVE 2018
Vyrobeno z hroznů z vinic v Piesportu, které jsou až ze 70-ti % strmé. Svah směřuje na jih a v kombinaci s vyzrálou jílovito-břidlicovou půdou toto víno produkuje vína s nenapodobitelnou bohatostí a šťavnatostí.
Ručně sbírané hrozny byly jemně lisovány a mošt fermentován s vlastními kvasinkami vinice, a to jak v ocelových tancích, tak ve velkých dřevěných sudech. Po kvašení víno zůstalo tři roky na jemných kalech ve velkých dřevěných sudech a v létě 2022 bylo lahvováno.
Jemné, elegantní vůně ořechů, pomerančových květů a bylin. Na patře kulaté, ale svěží víno se zralou, ale hravou kyselinkou. Na patře je přítomno tmavé ovoce a bobule a navzdory opulentnímu závěru má toto víno díky své jemné břidlicové mineralitě nádherný charakter.
Podáváno chlazené na 10–12 °C je univerzálním doplňkem k rybám, bílému masu nebo pečené zelenině.
593 Kč s DPH
GOLDTRÖPFCHEN GG 2021/2016/2015
Čirá, chladná, kouřová, vyleštěná citrusová a broskvová vůně s poměrně chladnými, čerstvými bylinnými a rostlinnými tóny, poněkud připomínajícími kopr, a minerálními stopami. Elegantní, jasná, chladná ovocná vůně, velmi jemná kyselost a delikátní sladkost, bylinné a rostlinné aroma, kvasinkové stopy, určitá mineralita, elegantní styl, stále nerozvinutý, hloubka, náznak lesních plodů, pevná struktura, velmi dobré, jemně šťavnaté, chladný závěr s jemným řízem.
Ručně sklizeno začátkem října 2022 a fermentováno s vlastními kvasinkami vinice v ocelových tancích. Následně zrání na jemných kalech ve velkých dřevěných sudech do července 2024.
Goldtröpfchen je jižně orientovaný, 60hektarový strmý svah jílovité šedé břidlice, který se tyčí přímo nad městečkem Piesport. I v horkých a suchých letech má tento svah dostatečný přísun vody díky lesům nad ním.
Tento Grosses Gewächs, stále neklidný jako mladé víno, získává po 3–5 letech harmonii a výraz. Toto víno dosahuje svého vrcholu až po 10 letech stáří a více. Víno si vždy zachovává minerální svěžest a lehkost.
Podává se ne příliš vychlazené na 10–12 °C, tomuto vínu prospívá delší doba stání na vzduchu; vyplatí se i dekantace. Skvěle se hodí k bílému masu, rybám a mořským plodům, které lze dochutit trochou aromatičtějšího koření.
908 Kč s DPH
Ohligsberger GG 2016
Ve vůni se objevují chladné a zářivě žluté ovocné aroma spolu s kamenitou břidlicovou mineralitou. Husté, šťavnaté, ale na patře lehké a elegantní, s výraznými citrusovými a bylinnými tóny. Svěží kyselost a slaná mineralita slibují velký potenciál zrání.
Hrozny byly sklizeny začátkem října 2022, přirozeně ručně na strmém svahu. Kvašeny přírodními kvasinkami v ocelových tancích a poté zrály na jemných kalech ve velkých dřevěných sudech do července 2024.
Ohligsberg je velmi strmý svah orientovaný na jihozápad, který se tyčí na břehu Mosely poblíž městečka Wintrich. Hrubé, tvrdé břidlicové kameny s modrošedou barvou se zde mísí s křemenem prostoupeným oxidem železa. Tato půda se na slunci velmi rychle zahřívá, což způsobuje, že hrozny Ryzlink rýnský dosahují obzvláště vysoké zralosti. Zároveň v noci dopadá do údolí Mosely studený vzduch z Hunsrückských výšin blízkým bočním údolím. Tím se zachovává čerstvost, kyselost a aroma hroznů. Ohligsberg je zapomenutá klasika slavných moselských vinic; kolem roku 1900 dosahovala vína z tohoto místa v aukcích nejvyšších cen.
Tento Ryzlink rýnský by měl v lahvi zrát další dva roky, aby se zintenzivnily jeho aromata, a může zrát i přes deset let. Jako mladé víno je však již velmi stimulující a hravé.
Ideální teplota pro podávání je 10 °C; s vystavením vzduchu a zvyšující se teplotou se však rozvíjí intenzivnější a komplexnější aroma. Podávejte k lehkým pokrmům, jako jsou saláty, ryby, mořské plody a bílé maso.
908 Kč s DPH
- 1
- 2